Discocarnaval De Klup

Disco Carnaval “de Klup” is altijd gezellig, altijd lachen en altijd druk bezocht.

Kakofonie 2018

Weer een weergaloze Kakofonie!

Slotfeest Goudse IJsbaan

De sluiting van de IJsbaan in Gouda. Het was de laatste kans om op de mooie ijsbaan nog een paar rondjes te kunnen schaatsen.

Prinsenbal De IJsselstampers

Het wasweer groot feest in De Klup. Het was de grote carnavalsavond van de IJsselstampers!

Prinsenbal Marktzotten

11e van de 11e. Het begin van de Carnaval!

Kakofonie 2016

Voordat de echte drukte voor de Waaghalzen in de carnaval tijd gaat beginnen, is er het traditionele kapellenfestival: de Kakofonie in Zalencentrum "de Brug", in Reeuwijk. Dit jaar alweer de 23e editie. Het is een kapellenwedstrijd met 1 winnaar, alle andere kapellen worden 2e.

Afgelopen zaterdag was het zover. Deze editie komt het batig saldo van de Kakofonie ten goede aan Carnavalsvereniging "de IJsselstampers", een carnavalsvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking, die dit jaar 44 jaar bestaat! Van de opbrengst willen ze nieuwe carnavalskielen kopen.

Er deden 11 kapellen mee, uit Oosterhout, Oudenbosch, Bussum, Haarlem, Woudrichem, Boskoop, Woerden, Den Haag en uiteraard WildeBRAZZ en de Waaghalzen uit Gouda. Bij de opening werd de 1e prijs, de Kakofoon naar binnen gespeeld met muzikanten uit iedere kapel. John van WildeBRAZZ liep voorop met de Kakofoon in zijn handen, geflankeerd door de 2 stemmingsdames Josta en Tessa. Het werd een fantastische avond. Iedere kapel speelde om beurten in de kleine en de grote zaal. Vertegenwoordigers uit iedere kapel (de stemmingmeters) hebben de kapellen beoordeeld en zo werd aan het eind van de avond door de kapellen zelf bepaald wie de winnaar werd.

Ons 1e optreden in de kleine zaal ging goed. Het was reuze druk in de zaal en er werd met confetti geschoten, die natuurlijk allemaal op Jim's percussie trommels terecht kwam. Het mocht de pret niet drukken.

Het 2e optreden was in de grote zaal. Wij besloten voor het podium in de zaal te gaan staan en toen de trompetten eerst naar voren gingen lopen, bij "Late in the evening" de zijwaartse pasjes inzetten en daarna door elkaar gingen lopen, werd het een gezellig "rommeltje". Het publiek was in ieder geval razend enthousiast. Er was nog tijd voor "Speedy" en daarmee sloten we ons optreden af.

Vóór de prijsuitreiking speelden vrijwel alle muzikanten van de avond gezamenlijk nog enkele nummers en ik zag het geluidsniveau op een bepaald moment op 105 decibel staan! Jammer dat Jim z'n oordoppen vergeten was!

De winnaar werd "WildeBRAZZ" en zij mochten de Kakofoon in ontvangst nemen en nog een toegift spelen. WildeBRAZZ gefeliciteerd!!

Het was een zeer geslaagde avond. Jammer van de piep die nog steeds in onze oren zit.

Foto's